Subota, 31. maj 1997.

RADNICI "LOLA KORPORACIJE" PO SVEMU SUDECI NASTAVLJAJU PROTEST

Hladan prijem u Vladi Srbije

Uslov za prekid strajka pola februarske
i pola martovske plate: Radnici "Lola Korporacije"

Beograd. - Pregovori radnika "Lola Korporacije" sa generalnim direktorom Draganom Jovancevicem, po svoj prilici nisu urodili plodom, pa se moze ocekivati da se od ponedeljka obustava rada nastavi. Predstavici radne grupe za pregovore sa rukovodstvom juce prepodne razgovorali su sa Jovancevicem predstavivsi mu zahteve radnika. Obustava rada nece biti prekinuta ukoliko se ne isplate druga polovina februarske i prva polovina martovske plate, a do kraja godine bi se uspostavila redovna isplata plata. Takodje, trazi se zakazivanje vanredne skupstine radnika, na kojoj bi se razmatrali zahtevi radnika.

Predstavnici radnika su oko 12 casova otisli sa Jovancevicem na sastanak u Vladu Srbije, na kojem ce biti izneti podaci o stanju u korporaciji. Tom prilikom, kako nezvanicno saznajemo, radnici nisu naisli na topao prijem, sto takodje ukazuje na nastavak obustave rada. Inace, za vreme boravka novinara "Nase Borbe" u krugu korporacije, od radnika se culo da bi novac za isplatu drugog dela februarske plate trebalo da stigne svakog casa.

Novinar i obezbedjenje

Novinar "Nase Borbe" je, inace, u krug fabrike usao na glavni ulaz, ne prijavivsi se obezbedjenju, koje ga nije ni zaustavljalo. Isti radnici obezbedjenja su ga, medjutim, pri izlasku zaustavili i tom prilikom oduzeli sva dokumenta u vezi sa "Lola Korporacijom".

R. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /