Subota, 31. maj 1997.

U FINISU PREGOVORA ITALIJANSKE KOMPANIJE STET I VLADE SRBIJE O PRODAJI TELEKOMA "SRBIJA"

Izostalo ocekivano potpisivanje ugovora

Beograd. - Neusaglaseni tehnicki detalji omeli su juce (bar do zakljucenja ovog izdanja "Nase Borbe") ocekivano potpisivanje ugovora izmedju Vlade Srbije i predstavnika italijanske drzavne telekomunikacione kompanije STET o prodaji 49 odsto Telekoma "Srbija" zavisnog preduzeca za telekomunikacije Holdinga PTT Srbija. "Ocekivali smo potpisivanje ugovora u toku jucerasnjeg dana", izjavila je za "Nasu Borbu" Franceska Impegora, portparol STET-a, koja je i sama juce do 19 casova "dezurala" cekajuci odobrenje iz Beograda da emituje detalje ugovora sa jugoslovenskim partnerom.

Agencija Beta tvrdi da su tri kljucne tacke ugovora ostale nepromenjene a to znaci da bi STET trebalo Vladi Srbije da isplati 1,57 milijardi nemackih maraka od cega milijardu DEM odmah a ostatak u dve transe do januara iduce godine. STET bi, po tvrdjenju agencije Beta, trebalo da dobije i licencu kao drugi operater za mobilnu telefoniju.

Zakljuccima koje je u sredu usvojila Vlada Srbije Telekomu "Srbija" dato je ekskluzivno pravo za koriscenje fiksne telefonije na 20 godina, ukljucujuci koriscenje i davanje usluga, prosirenje mreze, izgradnju i nabavku opreme i slicno, s tim sto u prvih osam godina za koriscenje te licence placa naknadu drzavi. U okviru tih zakljucaka prenose se i sve nove usluge vezane za telekomunikacije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /