Sreda, 4. jun 1997.

DEMANTI IZ SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Episkopi nisu bojkotovali Medlin Olbrajt

Beograd, Beta. - Patrijarsija Srpske pravoslavne crkve juce je demantovala tvrdnje pojedinih beogradskih glasila da su episkopi SPC u subotu odbili da se u Patrijarsiji sretnu sa americkim drzavnim sekretarom Medlin. Prema objasnjenju iz kabineta patrijarha srpskog Pavla, prvobitno je bilo dogovoreno da u subotnjem razgovoru ucestvuje deset predstavnika SPC, na celu sa Patrijarhom, i 11 sagovornika sa americke strane.

"Naknadno je visoka gosca izrazila zelju da se, zbog kratkoce vremena, susretne samo sa njegovom svetoscu, dva prevodioca i dva zapisnicara", navodi se u saopstenju SPC, i dodaje da je zapisnicar Olbrajtove bio sef misije SAD u SR Jugoslaviji Ricard Majls.

"Prema tome tvrdjenje da su episkopi SPC bojkotovali posetu gospodje Olbrajt predstavlja neodgovornu dezinformaciju", istice SPC. Beogradski dnevnik "Dnevni telegraf" objavio je u nedelju, 1. juna, pozivajuci se na anonimni izvor iz Patrijarsije, da su drzavnog sekretara SAD "docekali samo djakoni, jer su vladike odbile da se sretnu sa njom".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /