Sreda, 4. jun 1997.

KONFERENCIJA ZA STAMPU GRADSKOG ODBORA SRPSKOG POKRETA OBNOVE

Rekonstrukcija Upravnog odbora Studija B?

Odbornici Srpskog pokreta obnove u Skupstini grada, kako je rekao Spasoje Krunic, predsednik Gradskog odbora SPO i predsednik gradske vlade na jucerasnjoj konferenciji za stampu, trazice na danasnjoj sednici Skupstine grada rekonstrukciju Upravnog odbora Studija B.

"Proporcionalno odbornicima u Skupstini grada u Upravni odbor Studija B treba da budu ukljuceni predstavnici Demokratske stranke, SPO, Srpske radikalne stranke i Socijalisticke partije Srbije. Ovakav stav smo imali otpocetka, ali smo, zbog mira u kuci, prihvatili predlog DS da se formira jednostranacki UO ove televizijske kuce", rekao je Krunic i dodao da je direktor Studija B Zoran Ostojic dao otkaz clanu UO Aleksandru Simicu (SPO) uz obrazlozenje da je Simic honorarno saradjivao u drugim redakcijama.

- Takva odluka, medjutim, ne vazi i za Olju Beckovic, clana UO ispred DS iako i ona javno saradjuje u drugim medijskim kucama - rekao je Krunic.

Nakon rekonstrukcije UO u Studiju B, prema recima Krunica, SPO ce zahtevati da proporcionalno broju poslanickih mandata, sve stranke opozicije budu ukljucene u UO drzavne televizije.

Podsecajuci na razloge zbog kojih nije odrzana sednica Izvrsnog odbora Skupstine grada, Krunic je istakao da je netacna tvrdnja DS da SPO ne postuje paritete u Skupstini grada i vladinim komisijama.

"Naprotiv, SPO je za paritetnu zastupljenost svih stranaka u radnim telima, ukljucujuci SRS i SPS, jer se izborna volja gradjana mora postovati. DS je insitirala da u stambenoj komisiji i komisiji za pravne i imovinske poslove budu predstavnici DS, SPO i Gradjanski savez Srbije, iako GSS nema ni jednog odbornika u Skupstini grada. Uvlacenjem GSS u radna tela DS nastoji da preglasava SPO i svuda uspostavi dominaciju. Zbog toga nas je juce GSS u svom saopstenju napao pripisujuci nam ono sto koalicija DS i GSS otvoreno cini", kaze Krunic.

Komentarisuci jucerasnje saopstenje kojim je DS iznela spisak svih funkcija u Skupstini grada koje kontrolise SPO, Krunic je rekao "u Izvrsnom odboru Skupstine grada iz DS ima sedam, iz SPO pet, dva iz reda gradjana i jedan clan GSS.

- Svi ostali sekretarijati i javna preduzeca podeljeni su po principu pola-pola, uz uvlacenje GSS. U vladi smo blokirani zato sto smo u manjini. Ne prihvataju se nasi predlozi, pa cak ni oni koji se odnose na promene naziva ulica i trgova. Juce je Ivana Hiber, clan gradske vlade pripretila "cetnici nam nece proci". Iako je gradska vlada nadlezna za postavljanje dvoglavog orla uzalud sam obezbedio donatore koji bi sponzorisali postavljanje orla, jer je gradonacelnik Zoran Djindjic, bez ovlastenja to odbio - rekao je Krunic i dodao: "Mozda je gospodja Hiber i u dvoglavom orlu prepoznala cetnike. Ne bi me iznenadilo da postignu dogovor o ponovnom postavljanju petokrake".

Na pitanje novinara da li ce SPO traziti smenu gradonacelnika, Krunic je rekao: "Svoj stav sam izneo u saopstenju u kojem stoji da bi bio moralni cin da se gradonacelnik sam povuce.".

T. Pekic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /