Utorak, 3. jun 1997.

SKUPSTINA CRNE GORE: DANAS RASPRAVE O PREDLOGU ZA IZMENE POSLOVNIKA I PROGRAMSKOJ ORIJENTACIJI DRZAVNIH GLASILA

Mediji - moguci povod za nove svadje unutar DPS

Opozicioni poslanicki klubovi zahtevaju da se raspuste upravni odbori u drzavnim medijima i smene celnici u RTV Crne Gore i "Pobjedi"

Podgorica. - U nastavku sjednice crnogorskog parlamenta, koji je predvidjen za danas, treba da se okonca rasprava povodom predloga za izmjenu Poslovnika, cime bi se omogucilo Bojovicevoj Narodnoj stranci da formira vlastiti poslanicki klub. Predlog je podnio poslanik Drago Bakrac, a sef poslanickog kluba DPS-a Predrag Bulatovic najavio je da ce poslanici vladajuce partije glasati za predlog.

Vec je, dakle, izvjesno da ce Bojovicevim "narodnjacima" biti omoguceno da formiraju svoj poslanicki klub, ali je neizvjestan ishod rasprave koja ce uslijediti nakon toga. Izvjesaj o ostvarivanju programske orijentacije drzavnih glasila ("Pobjeda", TV Crne Gore i Radio Crne Gore) za lanjsku i ovu godinu bice prvi ozbiljan razlog za svadju unutar poslanickog kluba DPS-a.

Vlada se vec krajnje negativno odredila prema uredjivackoj politici TV Crne Gore (u manjoj mjeri i prema uredjivackoj politici Radija), sugerisuci da je potrebno pokrenuti pitanje odgovornosti. Posto se zna da TV Crne Gore drzi stranu predsjedniku Bulatovicu u aktuelnom sukobu, prirodno je ocekivati da Vladino misljenje inicira polemicke varnice izmedju dva tabora u poslanickom klubu vladajucih socijalista. Za razliku od TV Crne Gore, "Pobjeda" je od Vlade pohvaljena, ali na uredjicku politiku ovog dnevnika ozbiljnih primjedbi bilo je sa Bulatoviceve strane, sto je dodatni razlog za "drugarski" okrsaj socijalista.

Opozicioni poslanicki klubovi jos ranije su zahtijevali da se raspuste postojeci upravni odbori u drzavnim medijima, i smijene rukovodeci i uredjivacki timovi u RTV Crne Gore i "Pobjedi".

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /