Utorak, 3. jun 1997.

ORGANIZACIJA "NACIONALNI POKRET ZA OSLOBODJENJE KOSOVA" RASTURALA LETKE NA KOSOVU

"Srbiji u interesu da oslabi politiku rata na Kosovu"

Pristina, Beta. - Ilegalna organizacija kosovskih Albanaca "Nacionalni pokret za oslobodjenje Kosova" osudila je u letku rasturanom na Kosovu izricanje kazni grupi od 20 kosovskih Albanaca optuzenih da su clanovi te organizacije i pozvala albanski narod da istraje u "borbi do konacnog oslobodjenja".

Proslonedeljna presuda clanovima "Nacionalnog pokreta za oslobodjenje Kosova" predstavlja "pokusaj vlasti da uguse istinski glas za slobodu, da prekinu oslobodilacke napore i pripremu naroda za oruzani ustanak", navodi se u letku koji je ta organizacija, zajedno sa svojim biltenom "Lirimi" (Oslobodjenje) preksinoc rasturila u nekim naseljima Pristine i drugim kosovskim mestima.

"Nacionalni pokret za oslobodjenje Kosova" u letku navodi da "visoko ceni" drzanje pred sudom grupe od 20 kosovskih Albanaca koji su prosle nedelje osudjeni kao njeni clanovi, kao i "okupljanje i ponasanje Albanaca oko zgrade suda za vreme sudjenja". Ta organizacija je u letku osudila "albanske politicke stavove zbog iznetih ocena da 'Nacionalni pokret za oslobodjenje Kosova' nije nista ucinio, odnosno da Srbija kaznjava Albance s namerom da kompromituje mirovnu politiku".

"Takve politicke ocene na Kosovu imaju cilj omalovazavanja oslobodilackih ucinaka i dalje obmanjivanje albanskog naroda, jer je Srbiji u interesu da oslabi politiku rata na Kosovu", navodi se u letku tog pokreta.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /