Utorak, 3. jun 1997.

OPTUZBE I ODGOVORI

Optuzbe i odgovori

Vladimir Markovic: "Nemam dokaza da se na buvljaku prodaje roba ministra Beka". - "Nemam materijalnog dokaza da je firma 'DiBek' ciji je vlasnik Milan Beko, aktuelni ministar za privatizaciju prodavao sredstva za higijenu kokja uvozi preko prodavaca na buvljoj pijaci. Izjava koju sam dao sredstvima javnog informisanja, bazirana je na pricama koje kruze medju prodavcima", kaze Vladimir Markovic, predsednik Udruzenja gradjana i prodavaca na pijacama na Novom Beogradu.

SPO: "Da li je Milan Beko najveci trgovac "Buvljaka". - Srpski pokret obnove uputio je juce javni zahtev Vladi Srbije da odgovori na optuzbe predsednika Udruzenja prodavaca na Buvljoj pijaci: "da inspekcija robu zaplenjuje samo sitnim prodavcima, a nikad povlascenim trgovcima, ciji se obim sverca meri desetinama slepera". Milana Beka, ministra za privatizaciju u vladi Srbije SPO je pozvao da javno demantuje da celokupna hemijska roba sa "buvljaka" pripada njemu. Sve uz zakljucak da ce pomanjkanje odgovora SPO smatrati dokazom da je zvanicna vlast umesana u kriminal sive ekonomije.

Milan Bozic generalni direktor "DiBeka": "Nemamo veze sa prodajom na buvljaku". - "DiBek" nema nikave direktne odnose sa prodajom na buvljoj pijaci. Mi imamo veliki broj kupaca kojima robu dajemo uz izjavu da oni tu robu kupuju za dalju prodaju, odnosno da taj koji kupuje ima registrovanu prodavnicu. Postoje sluzbe koje su zaduzene za kontrolu poslovanja i one ce prokontrolisati kako je odredjena roba stigla na buvljak i da li "DiBek" radi u skladu sa vazecim propisima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /