Utorak, 3. jun 1997.

NEUSPELA AKCIJA REPUBLICKIH ORGANA U SUBOTICI

Inspektori zatekli prazne tezge

Subotica. - Akciju trzisne inspekcije, finansijske policije i MUP neko je od prodavaca na subotickom buvljaku, ocigledno, "provalio", posto su pripadnici republickih organa u subotu po dolasku na najvecu ovdasnju pijacu zatekli, uglavnom, prazne tezge.

"Oko 6 sati, kada sam dosao do pijace povorka prodavaca sa spakovanom robom vec je odlazila sa buvljaka. Neko je imao informaciju da ce biti racije. Vecina ih se sklonila na vreme, lose su prosli hrabri i oni koji nisu imali kola", prica jedan prodavac.

Inspektori su, kako sagovornik navodi, oduzimali robu koja je bila nova, dok staru ili polovnu nisu nosili. Za ovu priliku su inspekcijske sluzbe pripremile i kamione, ali ih je vecina sa pijace otisla prazna. Buvljak je "oslobodjen" oko 10 casova. Sledeci dan, u nedelju, pijaca je ponovo normalno radila, ali su prodavci bili spremni da i na najmanji znak opasnosti pokupe svoju robu i sklone se.

Informaciju o kolicini zaplenjene robe u raciji kojom su u subotu osim buvljaka bile obuhvacene sve vece pijace u gradu, do juce, nije imao ni gradonacelnik Subotice, Jozef Kasa. On je na svom redovnom brifingu za novinare rekao da ce o ovoj akciji republickih organa razgovarati sa ministrom za trgovinu koji bi ove nedelje trebalo da dodje u Suboticu.

J. Stantic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /