Ponedeljak, 2. jun 1997.

VUK DRASKOVIC U INTERVJUU BK TELEVIZIJI

“Zajedno" kao razocarenje naroda

Beograd, FoNet. - Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic izjavio je sinoc da koalicija “Zajedno" postoji, ali “vise kao jedno razocarenje naroda". Gostujuci u emisiji “Danas" BK televizije, Draskovic je ponovo optuzio svoje koalicione partnere za razbijanje “Zajedno", dodajuci da je i zahvaljujuci “tajnim susretima" Zorana Djindjica sa socijalistima “Slobodan Milosevic uspeo da razbije koaliciju ’Zajedno’".

Sa Seseljem i Karicem jos jednom ali u Knez Mihailovoj

Predsednik SPO odbacio je svaku mogucnost koalicionog povezivanja sa Srpskom radikalnom strankom, otkrivsi gledaocima BK TV da se sa Vojislavom Seseljem i Bogoljubom Karicem jos jednom video i to “u subotu u setnji Knez Mihailovom ulicom". On je, istovremeno, ustvrdio da je “savez DS i SPS gotova stvar", dodajuci da je “sigurno dogovorena bar postizborna koalicija" te dve stranke.

Ponavljajuci da Djindjic i Vesna Pesic ne postuju potpisane sporazume, lider SPO je rekao: “U mojoj koaliciji sede moralni Milosevici", precizirajuci da i oni, kao ni, kako je rekao, predsednik Srbije, ne postuju dogovoreno i potpisano. On tvrdi da je SPO “poklonio 30-40 odsto mandata na lokalnom nivou Gradjanskom savezu Srbije i Demokratskoj stranci da bi usli u Koaliciju". Za predlog DS o, kako je rekao, tri odvojene stranacke predizborne liste sa dodatkom “zajedno" uz ime stranke, on je rekao da “ne dolazi u obzir".

Studio B partijska televizija

Upitan da oceni stanje u medijima, Draskovic je rekao da je Studio B postao “partijska televizija", aludirajuci na DS. Ostale nezavisne medije na ciji rad ima primedbe on nije direktno imenovao, ali tvrdi da je “posle Ravne gore eksplodirala medijska mrznja protiv SPO" u tim medijima.

Upitan da li ce SPO izaci sam na izbore u slucaju definitivnog raspada koalicije “Zajedno", Draskovic je odgovorio potvrdno, izrazavajuci uverenje da ce uz podrsku svoje stranke sam pobediti na predsednickim izborima. “Ukoliko do toga ne dodje", rekao je lider SPO, “to ce biti zbog nekoliko stotina hiljada glasova koje moji koalicioni partneri namerno nece da daju SPO-u". Draskovic je konstatovao da bi, da nije bilo “zavere svih protiv SPO", to sad bila “jaca stranka od SPS".

Komentarisuci situaciju u Novom Sadu, predsednik SPO je nagovestio da bi, ako DS ne podrzi zahtev za smenom gradonacelnika Mihajla Svilara, moglo da se postavi pitanje Djindjicevog opstanka na mestu gradonacelnika Beograda. Govoreci o najavljenoj finansijskoj pomoci americke vlade za proces demokratizacije u Srbiji, Draskovic je izrazio sumnju da ce njegova stranka biti jedan od korisnika: “Verujem da na spisku onih koji ce dobiti tu pomoc nece biti SPO".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /