Ponedeljak, 2. jun 1997.

DR BLAGOTA MITRIC, PREDSEDNIK USTAVNOG SUDA CRNE GORE PODGORICKOJ "POBJEDI"

Ponuda Lilica kosovskim Albancima - neustavna

Nisu poznati pravni mehanizmi pomocu kojih se moze otvoriti granica svojim drzavljanima i reci im “idite svojoj nacionalnoj drzavi", rekao je Mitric

Podgorica. - Ponuda predsjednika SRJ Zorana Lilica “siptarskim nacionalistima" da predju granicu i da ce tako “imati albansku drzavu" je protivustavna - ocijenio je u podgorickoj “Pobjedi" dr Blagota Mitric, predsjednik Ustavnog suda Crne Gore.

Mitric tvrdi da svaki predsjednik drzave treba da zna da jednu drzavu cine teritorija, stanovnistvo i vlast i da sve to troje predstavlja njenu suverenost. “Iz ovog proizilazi da drzavna vlast treba da se prostire nad citavom teritorijom te drzave i da pazi da teritorija ostane ’ucijelo’ i da svom narodu stvori realne pretpostavke za normalan zivot" - naglasava dr Mitric i dodaje da “slucajeve rovarenja protiv drzave" treba onemogucavati pravnim mehanizmima.

Predsjedniku Ustavnog suda Crne Gore, inace, nijesu poznati pravni mehanizmi pomocu kojih se moze otvoriti granica svojim drzavljanima, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost i reci im “idite svojoj nacionalnoj drzavi".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /