Ponedeljak, 2. jun 1997.

ODLOZENA SJEDNICA IO GLAVNOG ODBORA DPS CG

Rekonstrukcija Vlade ce pricekati

Najavljena posjeta delegacije SPS sa potpredsjednikom Miloradom Vucelicem na celu ciji je zadatak da izvidi postoji li podrska kandidaturi Slobodana Milosevica za predsjednika SRJ

Podgorica. - Za juce zakazana sjednica Izvrsnog odbora Glavnog odbora Demokratske partije socijalista, na kojoj je premijer Milo Djukanovic trebalo da vrhu vladajuce stranke saopsti dugo najavljivane i ocekivane izmjene u Vladi - nije odrzana. Shodno tome odgodjena je i sjednica Glavnog odbora DPS-a, planirana za danas.

Prema izvoru bliskom DPS-u do izmjena u planu aktivnosti doslo je zbog najavljene posjete delegacije Socijalisticke partije Srbije, sa potpredsjednikom, Miloradom Vucelicem na celu, pocetkom naredne sedmice. Vucelic, naime, ima zadatak da kod koalicionog partnera u Podgorici “izvidi" da li ce podrzati kandidaturu Slobodana Milosevica za predsjednika SRJ".

Sa tim nece ici bas lako, imajuci u vidu vec saopsteni stav Mila Djukanovica, potpredsjednika DPS-a. On je u intervjuu agenciji Beta rekao da ce DPS odluciti o glasanju za buduceg predsjednika Jugoslavije, tek kad u “korektnoj proceduri" dobije zvanican predlog Srbije za tu funkciju. “Princip da svako koga Socijalisticka partija Srbije predlozi mora da bude prihvatljiv za Crnu Goru je klasican konferederalni princip. On veoma ubjedljivo dezavuise federalnu sustinu nase zajednicke drzave" - rekao je crnogorski premijer.

Razlog za prolongiranje planiranih partijskih aktivnosti u DPS-u, prema istom izvoru, moze biti i cinjenica sto se naredne sedmice i ne ocekuje skupstinska rasprava o promjenama u Vladi.

Polemika ce se voditi oko drzavnih glasila, koja treba odbraniti od ostrih kritika opozicije, kojima se pridruzila i Vlada, odnosno njen Sekretarijat za informacije. Rasprava o medijima moze da pokaze i kako stoje polarisane strane u Demokratskoj partiji socijalista i da li se premijeru Djukanovicu moze vise tolerisati odugovlacenje u ispunjavanju partijskog mu zadatka.

B. I. Milicic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /