Ponedeljak, 2. jun 1997.

VANREDNA SJEDNICA OPSTINSKOG ODBORA DPS PODGORICA

Kandidatura Momira Bulatovica nije izmisljena

Podgorica. - Opstinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Podgorici odbacio je “kao neistinite i izmisljene", sve tvrdnje objavljene u, kako se kaze, “nekim tzv. nezavisnim medijima" da je njegova kandidatura Momira Bulatovica za predsjednika Republike Crne Gore izmisljena.

U saopstenju za javnost sa vanredne sjednice podgoricke organizacije DPS-a, koja je odrzana upravo tim povodom, tvrdi se da su “cinjenice u vezi sa ovim pitanjem sasvim drugacije i da u potpunosti odgovaraju vec ranije datom saopstenju". Konstatuje se da je na sjednici, odrzanoj 13. maja ove godine, utvrdjena kandidatura Momira Bulatovica, ali da to u saopstenju sa te sjednice nije navedeno, uprkos zahtjevima njenih ucesnika.

U rukovodstvu podgorickog DPS-a smatrano je, naime, da proces predlaganja kandidata unutar partije za predsjednika Republike ne treba javno saopstavati, jer bi to “u vremenu kada su konstatovane razlike i tenzije unutar DPS-a moglo biti tumaceno kao poziv na dodatne podjele ili zaostravanja unutar DPS-a" ili pak “kao opoziv za otvaranje interne predsjednicke kampanje" unutar vladajuce stranke.

Kako je u medjuvremenu veci broj opstinskih odbora imao sasvim drugi pristup ovom pitanju, isticuci javno svoje kandidate i “kako se u dijelu javnosti vec manipulisalo da Opstinski odbor DPS-a Podgorice nema svoj stav", Izvrsni odbor je “samo saopstio vec ranije utvrdjen jasan i nedvosmislen stav da je jedini kandidat za predsjednika Republike Momir Bulatovic", kaze se u saopstenju za javnost.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /