Petak, 12. decembar 1997.

SKARE OZBOLT, PREDSEDNICA HRVATSKOG NACIONALNOG ODBORA

Iz Slavonije ce otici do 15.000 Srba

U poslednja dva dana zabelezeno 216 slucajeva iseljenja - izjavio agenciji Beta predsednik Zajednickog veca opstina Milos Vojinovic

Zagreb, Beta. - Predsednica hrvatskog Nacionalnog odbora za uspostavljanje poverenja Vesna Skare- Ozbolt ocenila je da ce nakon odlaska Untaesa istocnu Slavoniju napustiti izmedju 10.000 i 15.000 Srba od ukupno 70.000 koliko ih sada tamo zivi. To je njihovo “pravo i izbor", rekla je Skare-Ozbolt u izjavi za zagrebacki “Vjesnik". “Na uspostavljanju poverenja moramo raditi svi, a sa visokog nivoa samo stizu pocetni impulsi", zakljucila je ona.

U poslednja dva dana iz istocne Slavonije zabelezeno je 216 slucajeva iseljenja, sto porodicnih, sto pojedinacnih, izjavio je juce agenciji Beta predsednik Zajednickog vijeca opstina Milos Vojinovic.

Prema njegovim recima, prekjuce je zabelezeno 134 iseljenja a u utorak 82, i to izuzimajuci prelaske u SR Jugoslaviju na prelazima kod Iloka i Tovarnika. Vojinovic je rekao da se ljudi iseljavaju zbog krivicnog progona u istocnoj Slavoniji, neresenog pitanja obrazovanja i osecanja nesigurnosti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /