Petak, 12. decembar 1997.

GRUPA "C":PARTIZAN CEPTER - KINDER 49:74 (22:35)

Bruka je bas blaga rec

Beograd.- Hala Pionir. Gledalaca: 6.500. Sudije: Brazauskas (Litvanija) i Mitjana (Spanija).

PARTIZAN: Djokic 4, Brkic 13, Dozet, Cubrilo 7(1x3), Varda 2, Vidacic, Tomasevic 6, Radosevic 6, Drobnjak 3, Lukovski 8.

KINDER: Danilovic 15 (1x3), Abio 6 , Nesterovic, Ruini, Skonokini 4 (1x3), Bineli 3, Savic 17 (1x3), Gonzo , Rigodo 27 (5x3), Frosini 2.

Partizan je doziveo peti poraz u ovogodisnjoj seriji Evropske lige, najtezi do sada i to na svom parketu, egzekutor je donekle i sopstvenom krivicom bio odlicni Kinder- 49:74 (22:35). Bez namere da potcenjujemo zaista jaku i ozbiljnu ekipu iz Bolonje moramo istaci da je Partizan do te mere igrao protiv sebe da mu bilo kakav protivnik uopste nije bio potreban.

Crno-beli su odigrali utakmicu za udzbenike. Nije bilo nijednog elementa koji bi polaznike neke kosarkaske skole prevario, deca bi shvatila da to sto vide ne valja, da treba sasvim drugacije. A i velika deca, koja jos pomalo i znaju nesto o kosarci posle poslednjeg izdanja naseg sampiona ne mogu da poveruju da je kriza i delic opravdanja za kosarkasku bruku priredjenu punoj dvorani. Miroslav Nikolic se jedini posle meca pojavio pred novinarima, voleli bi da verujemo da ih je bilo sramota. Trener crno- belih je samo konstatovao ono sto je vidjeno- da je to najgora partija Partizana od kad je on trener, da su povrede omele kontinuitet u treningu... Nije rekao ono sto je bilo takodje ocigledno- da ni najmanje jeftine akvizicije poput Radosevica i Djokica u Evropi jos nisu opravdale ni nekoliko feninga od za nase uslove basnoslovnih ugovora. Niti da se Cubrilo i Brkic nedeljama odrzavaju van forme u cemu im se vise nego kolegijalno prikljucio Drobnjak. Valjda da se niko ne bi izdvojio, sinoc je katastrofalno vece imao i u poslednje vreme razigrani Lukovski, Tomasevic nije uspeo da "poremeti" kolektivnu igru.

O utakmici ipak treba reci nekoliko reci, naravno zbog gostiju koji nisu krivi sto nisu imali protivnika. Sve vreme imali su igru i rezultat pod kontrolom, nisu blistali, cini se da su i oni bili zacudjeni rivalom bez garda. Danilovic je odigrao "tako-tako", Savic mnogo bolje, Rigodo najbolje kad su drugi pomislili da je razlika vec dovoljna. Ocigledno je bilo da Partizan nije sokirao samo svoje navijace vec i velikog protivnika, sto je potvrdio i Danilovic na konferenciji za stampu. Delovao je Sasa utucenije nego neki prvotimci Partizana i to je ono sto je po tabor crno - belih najporaznije.

Samo za one sa najjacim zivcima: Partizan je iz igre sutirao 49-18 (36 odsto), za tri poena jos "boljih" 13-1. Kinder je imao i sedam skokova vise (30:23), izgubio je jednu loptu manje od Partizana, ukrao jednu vise. Statistika je nazalost nemocna da pokaze sta se sinoc desavalo na parketu.

Crno-belima ostaje jos jedan mec u prvom krugu, sledece nedelje gostuju u Ortezu i tada ce biti jasno da li ce Partizan u nastavku biti u gornjem ili donjem domu. Ono sto je sinoc vidjeno ne ostavlja ni najmanju dilemu.

Z. Pavic

PET MINUTA POSLE

Danilovic: Ne lako, nego olako

Novinarima se posle utakmice prvi obratio Zoran Savic koji je opet u velikoj formi.

- Odigrali smo dobro, oscilirali smo u odbrani samo u prvom poluvremenu. Sve greske Partizana kaznili smo iz kontre. Na nasu srecu oni su pruzili maksimalno 30 odsto svojih mogucnosti.

Etore Mesina, trener Kindera bio je jos jedan od iznenadjenih partijom crno-belih, ali onih iz Beograda.

- Nasa kriza trajala je samo prvih pet minuta kada su mladji igraci podlegli zaista sjajnoj atmosferi u dvorani. Oni iskusniji tad su odrzali rezultat, a posle je sve bilo lako. Ambijent je ucinio da igraci Partizana bukvalno izgore i ne pruze ni delic od onoga sto mogu. Raduje me sto je mojoj ekipi funkcionisala i kontra, odbrana je bila besprekorna.

Predrag Danilovic bio je prezadovoljan prijemom publike, ali i vidljivo tuzan zbog izdanja Partizana.

- Niko nije ocekivao da cemo dobiti ovako lako. Olako cak. Znao sam da Partizan ima problema sa povredama ali to ne moze da im bude opravdanje za ovakvu igru. Verujem da ce se oporaviti i ipak u Ortezu izboriti plasman medju prve tri ekipe. Beogradskoj publici mogu samo da se zahvalim i da ponovim da su i dalje sjajni kao sto su uvek bili.

Najvecu paznju izazvao je ipak Miroslav Nikolic. Pauza od dvadesetak minuta koju je iskoristio za "bliski susret" sa igracima koristila je ocigledno i njemu, pred novinare je izasao prilicno smiren.

- Sve ste videli. Pad u igri sam ocekivao ali ovo je bilo uzasno. I neoprostivo. Neke igrace vise ne mogu ni da kaznjavam, morali bi da doplate na klupskoj blagajni. Ne pitajte mene ko je bio najgori, ni sam ne znam. Kalkulisali nismo iako nije lose biti cetvrti sa pet pobeda. Najveci posao je sada da ovo zaboravimo, nece to biti ni najmanje lako.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /