Petak, 12. decembar 1997.

KONACNI REZULTATI PREDSEDNICKIH IZBORA U SRBIJI PO IZBORNIM PODRUCJIMA

Milan Milutinovic vodi u 27 izbornih jedinica

Seselj ispred Milutinovica u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici. Draskovic bolje prosao od Seselja u Valjevu i Subotici, gde je zauzeo drugo mesto

Mada je jos pre tri dana saopstila konacne rezultate predsednickih izbora u Srbiji, odrzanih u nedelju 7. decembra, Republicka izborna komisija tek je juce dostavila zvanicne podatke o glasanju po izbornim jedinicama. Iz tabela se vidi da je kandidat "levice" Milan Milutinovic dobio vise glasova od svojih protivkandidata u 27 od ukupno 29 izbornih podrucja koja se poklapaju sa izbornim jedinicama.

Milutinovic ubedljivo vodi u kosovskim izbornim podrucjima, posebno u Pristini i Peci, potom u Vranju, Leskovcu, Nisu i Zajecaru. To potvrdjuje da je popularno zvana "juzna pruga" i dalje najjace uporiste socijalista, a donekle i istok Srbije.

U Uzicu i Novom Beogradu Milutinovicu se, po broju glasova, priblizio Vojislav Seselj koji preuzima vodjstvo u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici.

Gotovo u svim izbornim podrucjima, Vuk Draskovic je na solidnom trecem mestu po broju dobijenih glasova, osim u Valjevu i Subotici gde prelazi na drugo mesto ispred Seselja. U Somboru, medjutim, daleko zaostaje za drugim, Seseljem, kojeg u drugim podrucjima sledi s manjom razlikom.

M. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1997 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /