Kosovo: Makedonija!

Ivo Antunovic (ivoa@eunet.yu)
Fri, 26 Mar 1999 01:56:00 +0100


---------------------------------------------------------------------
K O S O V O mejling lista
Kosovo@yurope.com je privatan forum za razgovor u vezi sa udarom NATO
pakta na SRJ. Lista sluzi kao dopuna vestima, sa temama vezanim za zivot
i prezivljavanje civilnog stanovnistva SRJ.
---------------------------------------------------------------------

Vec oko 2 sata sirene za uzbunu cute, nije valjda da nemaju corbe za avione
Jos uvek rokaju samo vojne ciljeve, poneki TV repetitor, protivgradne radare i poneko selo bez vonih ciljeva, u gradu je mirno

Ivo

PS
Da li je CNN objavio ovo. Deo toga smo imali prilike da vidimo na TVu

Demonstracije u Makedoniji
suchi - Mar 25, 1999 18:18 (128.227.162.42)
Sad sam pricao sa bratom u Skoplju. U ovom trenutku masa ljudi ide prema naselju Vodno ( neshto kao Dedinje) prema vili Krisa Hila. Inace tokom dana, osvojena je prvo americka ambasada - 15 000 ljudin su nosili americke zastave sa kukastim krstom, parole "NATO _FUCK OFF", "Clinton Shiptar!" "Jugoslavija" itd. Porushena je gvozdena ograda od 4 metara i polupane sve americke kamere. Kris Hil i celo osoblje odmah pobegli u podzemnu hermeticki zatvorenu srivnicu i zahtevali da Ljupco Georgijevski licno dodze i smiri narod.
Ambasada je osvojena za tren , a onda delumicno spaljena i po zidovima so ispisali parole: "Idite kuci bando drogirana", "CCCC", "Jugoslavija" "Kosove e Srpsko", i josh puno drugih.
Zatim se krenulo prema ekskluzinvnom hotelu "Aleksandar Palas" i kome su smeshteni svi stranski novinari. Na jurish si spaljena sva vozila CNN-a i dzipovi NATO-a. Osvojene su dve satelitske antene CNN-a kole si kasnije sluzzile kao klackalice i materjal za bacanje.
I popodnevnim satima se krenulo na Njemacki i Englesku Ambasadu. Ambasade su gadzane celicnim kontejnerima za dzubre, kamenjem i jajima. Specijalci su intervenisali ( mirno, bez batina) i spasli sto se moglo spaslo.
Narod u Makedoniji je popizden nachisto. Mi trpimo i trudimo se da nadzemo neko mirno reshenje, ali ovo sto se radi je preshlo svaku meri. Nadam se da ce ova akcija pomocci srpskom narodu

Pozdrav svima i nek vam bog da snage

PROSIRITE LISTU U JUGOSLAVIJI I SVETU.
-----------------------------------------------------------------
Kosovo@Yurope.com mejling lista
E-mail: mailto: kosovo@yurope.com
WWW: http://www.yurope.com/kosovo/
-----------------------------------------------------------------